Stickprojekt

För ett tag sedan införskaffade jag denna trevliga stickbok: Klassisk stickning. Massor av fina mönster från 30, 40 & 50-talet. Jag vill sticka nästan allt! Fast kanske inte den kombinerade mössan och halsduken..märkligt.

Mitt första projekt är kofta med vit krage, ett mönster från 30-talet. Jag stickar den i pistage-grön merinoull som är tunn och härlig. Det häftiga med mönstret är att man skapar en randig effekt på längden genom att lyfta maskor på det räta varvet, något jag inte testat tidigare. Jag är nästan klar med bakstycket och det känns som det äntligen börjar hända något med koftan!

Det bästa med projektet än så länge är att jag hittade billigt garn på den lokala garnaffären. Himla bra om man inte har stickat på länge och känner sig lite småsnål. Grönt är himla fint, men det hade nog blivit marinblått om de bara hade haft tillräckligt många nystan – så kan det gå när man handlar på rea.

Annonser

3 responses

  1. Jag har också den boken, visst är den fantastisk! Jag stickade den vita koftan med knopparna på som Bolibompa-projekt (man blir ju dödligt uttråkad av att kolla på det varje kväll utan att ha nåt att göra) i höstas. Den blev jättebra!

    Vilken fin blogg du har förresten. Jag länkar till dig från min och min systers stickblogg!

  2. Jo, men när man har en tvååring vill man gärna vara pedagogisk förälder och sitta tillsammans med dem framför teven och prata om vad man tittar på. Plus att det är en bra ursäkt att få sitta och sticka istf att städa i köket 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s